Thursday, December 15, 2011

The best shot


Assalamualaikum

Okay, siapa sini tengok cerita Switched At Birth angkat telinga! Macam boleh je angkat telinga xD Nak cerita nak ceritaaaaa . Weeeeeee~

Antara watak dalam Switched At Birth

Emmet - Seorang budak lelaki yang pekak tetapi kacak homagoshhhh . Tidak boleh bercakap
Daphne - Seorang budak perempuan yang juga pekak tetapi boleh bercakap
Bay - Seorang budak perempuan <--------- Tu je? Haah xD

Daphne dengan Bay mula kenal each other sebab Ibubapa mereka tersalah ambil anak dekat hospital . Okay, salah hospital . So, dua keluarga ni tinggal bersama in one resident untuk menyesuaikan diri dengan perubahan baru . Oh and uh, Emmet ni bestfriends dengan Daphne since I can't recall :\ Emmet dengan Bay kini sedang menjalinkan hubungan istimewa tanpa pengetahuan Daphne

One day, tiba hari Daphne and Bay menyambut ulang tahun yang sama . Malam tu, family dia celebrate dengan closed ones je, termasuklah Emmet . After sambutan tu, Bay jumpa Daphne . Tujuannya untuk bagitahu hubungan dia dengan Emmet . Tapi, Daphne pula luahkan sisi hati dia, katanya dia baru sedar selama ni Emmet sentiasa ada untuk dia, dia sahaja yang tidak perasan, kononnya xD Erti kata lain, she likes him! Bay pun tak jadi nak bagitahu, poor Baby Bay :(

2 hari lepas tu, Daphne dengan Emmet gaduh sebab Bay . Okay, my favourite part nak dah sampai xD Emmet jumpa Bay dekat sekolah . Bay nak lepaskan dia, tapi Emmet pujuk dia . Emmet kan tak boleh bercakap, tapi kali ni dia bersuara "I just need you" Awwwwwwwwwwwwwhhhhh, okay . Bayangkanlah bf/gf awak yang tak pernah bercakap, cakap macamtu dekat awak >.< Dah angau dah angau dah angau, haha . Daphne pulak berdendam dengan Bay . Padan muka Daphne xD Bila orang tunggu taknak appreciate . Bila orang tu dah jumpa orang lain baru nak terhegeh-hegeh, lol

Hari ni terlepas episode dia . Takpe, 90210 ada xD K byebyeee :*


2 comments:

  1. woaaah awesome :3 #aina tengok mana cerita ni? *sibuk jap :p

    ReplyDelete
  2. Dekat Astro channel 711 starworld :D

    ReplyDelete