Saturday, December 22, 2012

Orang selalu cakap Aku ni . . . -,-'






Assalamualaikum

Hari ini, Aku nak luahkan perasaan tidak puas hati aku dengan apa yang kawan-kawan Aku dah mindset dalam otak mereka tentang AKU. So antara perkataan yang Aku sering mendapat komen ialah


 GANAS, KASAR, KUAT, TOUGH, TABAH, and finally MAK
Yeah, I know! -____- MAK!

Tapi bila difikirkan balik, eloklahkan kalau ganas? Lelaki suka yang sopan-sopan bukan yang ganas macam aku hahaha. Ganas itu mungkin sebab Aku suka sukan extreme. Sebab Aku suka cabar diri Aku untuk cuba benda yang lasak. Atau mungkin sebab dulu Aku ni kaki pukul, tangan ni ada je singgah pipi, bahu, perut orang. Tapi sejujurnya, aku tumbuk lembut je tu, belum yang Aku tumbuk full energy hahah. Atau mungkin sebab Aku tegas. Atau mungkin ada yang takut dengan Aku. Atau mungkin sebab Aku ni memang ganas. Kasar? Hmmm mungkin sebab selalunya Aku jenis reti buat tapi dalam cara yang salah. Atau mungkin sebab Aku ni pembuli. Kuat? Tough? Mungkin sebab kawan-kawan Aku merasai segala duri dan kaca yang Aku pijak satu per satu dalam perjalanan hidup Aku. Tapi, Aku masih mampu berjalan. Cehh, hebat komsas Aina. PMR dah habis pun, sia-sia. 


Daniell Zuhaimi tak percaya Aku boleh lembutkan diri -___-

Farah Arissa's previous blog post

Tapi yang buat Aku rasa macam nak kunci diri dalam bilik, taknak minum air untuk 3 hari supaya Aku mati cepat, yang MAK tu. Mak tu sejak Aku sekolah rendah lagi. Mungkin sebab aku sentiasa bersedia dengan barang-barang 'just-in-case' masa kem ke apa-apalah. Atau mungkin sebab Aku memang layak untuk jadi seorang Ibu :3 Kalau boleh, Aku nak tahu apa lagi perkataan yang kawan-kawan Aku akan mention tentang Aku. Kadang-kadang, kita tak nampak apa yang orang nampak. 

So maybe this is a way of me saying "I'm sorry, I'm still figuring out the pieces of myself, 
can you lend a hand friend?" :')




Friday, December 21, 2012

Best and worst year so far :)





Assalamualaikum

Okay so Rabu lepas haha. Rabu lepas haha -,- Facebook, Twitter semua heboh pasal PMR results. To be honest, muak gila aku haha. Sampai sekolah pagi tu ingatkan dah kecoh semua kecut perut kejang satu badan nak terkencing ambil result. But actually, the school was as silent as a grave. Punyalah kabut keluar rumah ingatkan sampai je tengah ada pengumuman result. Hmm. Jalan-jalan-jalan jumpa Anesa dengan Maam. Aku pulak pantang tak sarapan pagi, jadi Aku dengan Maam pun mengaturkan langkah ke 7Eleven depan sekolah. Masuk sekolah balik, dah ramai orang yang mula memenuhi perkarangan sekolah hijau. Sebaik sahaja Aku dengan Maam nak duduk, Puan Nik panggil. Nak umumkan pelajar yang straight A's, an hour already passed by then :/

Tepat masa aku terpacak tepi luar dewan tu, Puan Nik Karimah dah sebut "Muhammad Haikal. . ." and the list goes on sampailah nama Zakkir. Aku panik. Biasanya lepas nama Zakkir, nama Aku?! Tapi kalau Cikgu skip, takpelahkan :) All of the sudden 

"Aina Farihah bt. Mohd Tarmizee"

Alhamdulillah Ya Allah! Berbaloi Aku miss bebanyak kelas. Berbaloi Aku goreng muka berulang kali dekat padang. Berbaloi Aku tidur dalam kelas. Berbaloi aku berhenti bercinta monyet. Berbaloi Aku terima cemuhan daripada orang yang pandang rendah dekat aku *THIS IS THE MOST PERFECT REVENGE!* Berbaloi Aku tidur masa paper Geografi. Berbaloi Aku pergi lawan Paintball sedangkan next paper Maths dengan KH. Berbaloi Aku usahakan kelemahan Aku. Turun pentas and this was the first thing I said "Aku nak makan" hahah serious tau. Sebenarnya, boleh je Sungai Pusu 50 orang straight A's tapi takpelah, Allah has something better in mind. Sorry Malaysia, tahun ni kurang ramai yang dapat straight A's. Kalau nak ramai orang straight A's buat soalan senang yaa? Tapi untuk next year, buat paper paling susah! Toughest ever!



Whoops, perah otak kering-kering ya adik-adik Form 2 soon to be Form 3. Tahu tak satu Malaysia letak harapan dekat last batch yang nak PMR? Haha So at the end of the day, 24 orang sahaja yang berjaya mendapat straight A's di Sungai Pusu. Turun mendadak, tapi Aku bangga sangat sebab kelas 3 Bestari paling ramai yang Straight A's! You guys, tak sia-sia kita main-main dekat Bukit Tinggi, buat video dengan jamuan bebanyak! Tak sia-sia riang ketawa kita bersama :) Yang pasti takkan ada 4 Bestari, kelas kita lain-lain, sekolah pun mungkin lain-lain. You have no idea how deeply in love I am with my classmates and how much I will miss looking back.

Satu lagi perkara yang buat Aku gembira sangat. Kawan-kawan aku yang dulunya lemah, semuanya cemerlang! Maam, Danial dan mereka yang banyak gila improve. Tahniah Form 3 Sungai Pusu, Bukit Indah and the rest! Moga-moga SPM batch kita paling cemerlang, Amin Ya Rabb

So, bila boleh dapat McD saya Tuan KP? x)




Thursday, December 13, 2012

Hope we'll never change no matter the weather :D






Assalamualaikum


Happy belated birthday Hanif :) and Kak Shu! xD I feel guilty for not posting a birthday wish for you -.- lol Ya Allah, why do I have to feel soooooo guiltyyyy. Thank you, for being a very good friend *You're totally wrong when you said you don't try to be one because you're not good for anyone! You're actually a freakin' good friend !!!* I'm sorry for being a stink brain and an arrogant douchebag and a selfish dragqueen. I'm sorry for not being there for you and thank you for inviting me to hang out with you and Syamil and Arai. I had fun, really :) Oh tak sempat cakap tadi. Aku rasa kau dengan Arai yang patut duduk dekat seat aku, dari jauh aku tengok macam gay je korang ni hahhaa. A good gay haha. Alhamdulillah kau dapat lesen, can be a temporary slave serving me. Thank you Megat! Without you I won't be a friend to such a boy * Hanif dalam hati "BOY??! T^T" * with a big heart. Oh and I lied about the "Unfortunately no" thing. Ingat aku takde rasa malu ke nak mengaku? Alahai. Kau faham ke aku cakap pasal apa haha

To be honest, I don't even know why I'm running away and from what I'm running away. I just felt like I needed to. Awww Aina janganlah nak mushi-mushi emotional ni. Ya Allah, what has gotten in to me? This is why I hate the holidays, I don't feel like myself. I don't feel like socialising even with my friends, bestfriends. Its like a new life with me hiding behind a mask. My ego has been towering high, kalah Hanif. Now I feel so happy and blessed. I always get the bestest friends of all. Cehh. Thank you is not enough to give back in return to what Allah has gifted me with. I love my friends, a lot! I miss the old days. Me, Maam, Wan, Syamil, Hanif, Irdina and siapa-siapa lagilah. What happened to us? I'm sorry if the truth hurts but I feel like I'm actually a stranger to you guys. My fault anyways, I was the one catching a plane. Not even turning back for a simple "Bye!". Now I regret not calling and sending postcards to you guys, LITERALLY.

Ingatkan habis je PMR, everyday habiskan duit on bowling or movies. Hampehhh haha.
I'm glad I hung out exactly a week before the results come running to me
Do pray for my results and my health. Baru dicop as budak asma :(

Camwhore haha





Monday, December 10, 2012






Selamat ulang tahun kelahiran to my sister seummah Amira Zakbar!
If Allah wills it, your Spm results will be better and make sure Kak Mia
dah ready dengan bacaan sujud syukur bila dapat result nanti
Semoga Allah bersamamu through thick and thin love :*


Ingat gambar ni? xD





Flashback

  


Assalamualaikum

So lastnight I walked down memory lane and onlined my myspace account . Heck I have no idea why . Myspace was wayyy 3 years ago before Facebook was on fire . Bukak profile, Ya Allah sakainya aku dulu haha . Zaman otak tak matang . Comment bebanyak tu semua tinggal 11 je -.- Erghhh was about to catch up with my past tales . So I went through those dusty stuff and found some stupid things, gelak sorang-sorang depan pc while the whole family was laughing watching Running Man . I'm glad I introduced them to that show, we actually spend quality time together infront of the tv

Now back to Granny Myspace . Aku ingat aku dapat ugutan, haha klise betul budak tu . Cakap tunggang langgang haha . Aku ingat Harris pakai account aku nak stalk seseorang . Aku ingat aku kene curang . Aku ingat Farid cakap ada orang buat fake profile gambar aku, padahal website hantu gila muncul tu T^T eishhhh dungunya aku haha







Tiba-tiba . . .



















Ya Allah, aku berharap sangat dia maafkan aku
Aku ingat lagi aku text dia, kasi info diri aku pun samar-samar entah kenapa takut sangat
Dia takkan baca ni, tapi kalau dia jumpa blog ni and baca
Aku hanya mampu berharap pintu hatinya terbuka untuk memaafkan aku
And buku teks agama dia yang hilang masa tahun 3 tu aku terjumpa dekat rumah Atok --'
Alhamdulillah aku tak kekok meminta maaf kali ni
All of the sudden teringat masa sampin dia tersangkut dekat tiang gol haha
Astaghfirullah, if only I was smarter :(







Wednesday, November 21, 2012











Would like to distance myself away from BOYS for the moment :)










Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul





War at Palestine and Gaza has been trending on every social net. The world has taken for granted on what's been happening to Palestine and Gaza, Syria too. But now, its the talk of the town! Bayangkan, one day you guys pergi sekolah/kerja. Balik rumah tengok rumah kene bedil. Family you guys ada, tapi DAH TAK TAKDE. They all bled to death. Killed without mercy. Lari dekat jiran sebelah, but everyone was dead .  Everyone there has been living in a terrible trauma. Men tried to fight those nasty soldiers, they stood up so that their family and women of the country are not harmed. Some people saw their family/friends being killed in front of their eyes. They're so strong to be tested this for, I hope the ones who died there, died in jihad. You guys faham ke apa yang diaorang rasa. Faham, faham. Yeke? Sedalam mana you guys faham? Sedalam mana belas kasihan you guys for them? Nope, you guys takkan faham mereka. Unless you've been through an exact tragedy as they are.  



Oh okay, budak ni sengaja nak takutkan aku dengan imaginasi dia. Eh, apa apa boleh jadi la sekarang. Akhir zaman, Allah dah janji. So citizens of Malaysia, please be grateful and take care of our country away from hate. You might regret if our peace is being taken away because of yourselves. Stand up Islam! Betulkan yang biasa and biasakan yang betul

Tak cukup kalau kita hanya mengutuk kezaliman zionis tapi biarkan diri kita hanyut dengan duniawi and tenggelam dalam lautan dosa




Tuesday, November 20, 2012

Forwarding this, please read dear Muslims and Mu'mins




5 Minit sahaja , Syurga menanti wahai Orang2 MUSLIM :

Khasiat Ayat Kursi :

☑ Baca pada saat keluar rumah,

70000 malaikat akan menjagamu dari semua sisi.

☑ Baca saat masuk rumah,
Kemiskinan tidak akan memasuki rumahmu.

☑ Baca setelah berwudhu,
Derajatmu akan dinaikkan 70 tingkat.

☑ Baca pada saat tidur,
Malaikat akan menjagamu sepanjang malam.

☑ Baca setelah sholat,
Maka jarak antara kamu dan surga hanyalah kematian.

Sampaikanlah kepada orang lain,
maka ini akan menjadi Shadaqah Jariyah pada setiap orang yang Anda kirimkan pesan ini. Dan apabila kemudian dia mengamalkannya, maka kamu juga akan ikut mendapat pahalanya sampai hari kiamat...

☑ Kenapa kita tidur kalau Allah memanggil?
Tapi sanggup tahan mengantuk saat menonton film selama 3 jam?

☑ Kenapa kita bosan saat baca Al-Qur'an?
Melainkan kita lebih rela membaca timeline twitter, wall facebook, novel atau buku lain?

☑ Kenapa kita senang sekali mengabaikan pesan dari Allah?
Tapi kita sanggup memforward pesan yang aneh-aneh?

☑ Kenapa masjid semakin kecil?
Tapi bar dan club, semakin besar?

☑ Kenapa kita lebih sangat senang menyembah artis?
Tapi sangat susah untuk menemui Allah?

Pikirkan itu

☑ Apakah Anda akan memforward pesan ini?

☑ Apakah Anda akan mengabaikan pesan ini karena takut ditertawakan orang lain?

Allah Berkata: "Jika kamu menyangkal Aku di depan teman-temanmu. Aku akan menyangkal kamu pada saat hari penghakiman."

Ada 2 pilihan untuk Anda:

1. Biarkan di dalam BBM, catatan atau pikiran Anda tanpa bermanfaat untuk orang lain.

2. Anda sebarkan pada semua kenalan anda.
Rasulullah SAW bersabda,

"Barangsiapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkan, maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.

SUBHANALLAH...

*Bayangkan kalau suatu hari nanti ALLAH SWT tarik balik nikmat yg telah dikurniakan kpd kita, tiba2 ja kita kehilangan tangan , kaki dan anggota2 yg lain*

*Pahala free takkan nk lepas ja , sedangkan kita asyik buat dosa ja , biar la buat pahala pulak* COPY and PASTE ja , tak susah mana pun.






Monday, November 19, 2012

I'm not giving in





# Pretty Hajar and Pretty Me

Sometimes I just hate being a girl because I fall easily and too hard, my expectations are always high and I end up dissapointed, feeling insecure, sensitive and other characters of a weak retarded girl . But to look at the bright side, I'm stronger than I thought I was and I could achieve anything I put my mind to . You have no idea what I'm capable of yet




Saturday, November 17, 2012




Its been awhile, sorry for not posting anything . I'm completely blanked and lifeless since I ended my war with PMR . PMR, oh man. I've been through a lot when I was sitting for it . Especially on Geography .
It rained that afternoon, that'd be a good time to take a nap . I slept for 45 minutes and woke up when time was up . My paper was 40% done . Makasheh pengawas peperiksaan berhati mulia for letting me finish up . The next day, everyone, teachers especially -______-  kept patting my shoulder reminding me not to sleep before I finished answering my paper . Just hoping to be one of the straight A's students, amin to that!

Next up, SBP . I get soooo emotional if my family brings up the topic of it . Insya'Allah kalau murah rezeki I will step into the gates of any boarding school and be on the rugby team as I look forward to . Haha, get ready to be hospitalized Aina! and a new environment, new strangers -.- But I'm not sure if I'm ready to let go all the things that I could achieve here, next year . And to be honest, I cannot imagine myself at a new school next year and how fast I could adapt with the new environment . Plus, I'm the-not-easy-to-get-along-with-at-first-till-you-know-me girl . I've got a lot to lose I'm telin' ya . Sounds cliche huh

The prefect's hi-tea and Asrama's dinner was a blast . Photos? Is it necessary? No, lol . Irdina was the prettiest and I was the luckiest at the prefect's hi-tea . Thought I made myself clear that I am never gonna win any lucky draw prizes . As luck would have it, I was, the luckiest infact to win a free 2 days and 1 night at the hotel . But I believe she deserves it better than I do . So much for being blanked


The girls at the back of the class, in memories




Saturday, September 29, 2012

Pathetic




Tak lama lagi nak PMR, waaaaaaah tak sangka it'd be 9 days ahead of me . Dengan penuh selamba dan tiada perasaan risau lagi, saya menaip entri yang mendatangkan perasaan risau . 9 bulan berlalu ibarat baru semalam hari pertama bersekolah . Duduk himpit 6 orang 3 meja dekat penjuru kelas haha . 9 bulan rasa macam baru sebulan yang lepas . Haha Aina, wake up -.-

Dalam keseronokan aku nak pegang marker, double tab target, jadi macam Mila Jovovich dalam Resident Evil Retribution, berita buruk pulak wa dapat -.- Bukan buruk, hodoh gila gila punya berita T^T Tapi aku wajib pasrah sebab sudah ditakdirkan team Tarantula especially yang Form 3 lah en diuji sebegini . Straight seminggu ni, aku puaskan diri aku menangis, mohon diberi petunjuk nak buat apa . Sesungguhnya, Allah sahaja yang dapat membantu

Next week 8 untuil 10 Oktober ada latihan pusat Paintball dekat Xtreme park Shah Alam seksyen berapa tah . Latihan pusat yang aku aim selama ni . Hari Jumaat pulak pendaftaran, masuk bilik blablabla . Sabtu, 13 Okt baru game, separuh akhir the next day . Waaaaaaaaah, tak sabar gila gila rasa nak pegang marker kene pallet splash bagai haha . Cikgu kata nak buat jersi baru, memang patut pun


Wait Aina, bukan ke 9 sampai 15 Oktober kau PMR ?


Hmm, aku pun nak capai tahap buntu . Insya'Allah, Yang Maha Berkuasa akan memurahkan rezeki, memudahkan urusan kami sepasukan . Esok dapat balik lambat, perjumpaan dengan ibubapa pasal paintball . Yeayy haha . Ya Allah, tabahkanlah hatiku dan hati ahli pasukanku




Saturday, September 22, 2012

The happiest person at the moment






Dude, dulu aku rasa kau yang cakap jangan contact kau lagi
Tapi, selalu kau jugak tiba-tiba muncul? Haih
Glad you moved on! Peace be upon you



Oh and, wahai jejaka yang lahir 24 Sep, Alhamdulillah
The war I thought would we wage on for years came to an end
Syukur Ya Allah! :D

Esok saya seminar di UM, cehh kene jugak bagitahu haha.
Excited nak makan Mcd and dapat soalan ramalan!
Tetapi, aku nak ikhlaskan hati aku study untuk Allah, bukan sahaja PMR


bye!! So excited and counting down days till Paintball! >.<



 

 

Sunday, September 16, 2012

The girl on fire cehh xD



PILOT
vs
PSYCHOLOGIST


O.o

Oklah, Atleast I can fly my way to heaven and brainwash people
to do good and be good if you wanna have a happy afterlife
2 in 1 maaaannnnnnnnnn

Nu lev laif meheehee . Kebangsaan after PMR yesssssssssssssssssssssss
Miss me Tarantula?
Braniac, haha yeay





Eradicating fear >.o





Hello, my name is Aina. I apologise for not blogging much lately since i don't think there's anything to say. Eradicating fear? What I meant was eradicating fear for a new life or perspective ????? blaaaqh . Asrama has been fine, caught up with books. PMR is around the corner, but i couldn't feel my adrenaline run like the wind yet

Y U SO DAMN EARLY PMR??! 

ME IS NOT LIKING YOU 

 Oklah, pilih topik NEW SCHOOLS FOR 2013 yeayyyy . Yesterday permohonan for SBP bukak, Ibu insisted me to pick one in KL, Johor and Seremban since my relatives are near. So my choices were SMSS, STF and TKC . Pemalas nak type full . Boleh ke aku masuk sekolah high class ni? Kaklong cakap nanti ada TKC dekat Bandar Enstek, dapat stadium sendiri sekali dengan tasik . Pergh kalau jogging puas xD Then I thought of Aviation school dekat Kuantan tu O.o Wahh can get ah you? Don't think so --' Andai kata la aku dapat, banyak benda aku kena kuburkan


Buka puasa with classmates after habis trial, kacau line betulla korang ni -.-

Later 



Sunday, July 22, 2012

17/07/2012


Assalamalaikum


                                                      *after briefing
Yeay today balik rumah selepas tiga minggu melekat di asrama . Pada tarikh keramat 17 Julai 2012, Selasa yang lalu, Sekolah aku telah menghantar pasukan paintball yang terdiri daripada pelajar asrama . Hanya minority pelajar harian tahu . Sampai tempat game, restoran Pizza Hut dan Burger King berdiri teguh di sebelah kanan . Selesai urusan di tandas, kami duduk makan . Nasib baik my stomach ada ruang lagi nak makan . Habis makan lepas lepak-lepak, kami dikumpulkan untuk briefing . Masa briefing rules and regulations of paintball oleh ketua Marshall, aku mengamati fizikal paintballers yang lain, 'Apehal semua gagah perkasa belaka ni . Team sekolah aku semua kecil molek, Afifah sahaja yang tampak tinggi . Macam takde harapan bawak balik medal je T,T' aku monolog sendirian . Team lelaki ada lebih kurang 16 kot, team perempuan 21! Hamikmu


Cikgu Samat very good looking n.n


Cikgu Asyikin and Cikgu Ilani

Nampak pallet spalsh dekat tudung tu? Haha dah biasa ~(-{}-)~


Yang ni tengah semi final

First game perempuan, lawan Maahad Hamidiah Kajang . Cehh, nampak macam kacang en . Jangan underestimate . Walaupun bertudung labuh, player dorang ambik peluang tembak aku headshot -.- Nasib baik menang . Main main main main, dah rasa adrenaline . Sementara tunggu game seterusnya, team yang lain semua duduk tengok game sampai kena splash pallet . Pahit rasanya v,v Blablabla. Solat . Blablabla dah habis semua game . Masa penyampaian hadiah, pemenang diumumkan . And team Paintball Perempuan SMK Sungai Pusu johan paintball kategori cup




...




...




...






Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye tak caye


Haha, so habis penyampaian hadiah solat . After that buka langkah ke Pizza Hut n.n Cikgu belanja, syukur . Esok penyampain hadiah masa perhimpunan mwehe . 




Tapi, game kebangsaan bulan Oktober . Aku PMR, the whole team PMR kecuali Kak Yas
Oh no :/

Friday, July 13, 2012

Last Saturday,



No one reading pun, no need salam i guess :\


Yeay! Sukan Tahunan Smksp tamat sudah .  Tahun ni Aina dapat 4 pingat weeeeee~  Perak for lompat jauh and 1500m . Gangsa for 4x400m and yang paling Aina sayang Emas for lompat kijang, sorry Afifah lol . 
Sukom panjat balik tangga capai juara . Olimpik jatuh menjunam, too bad xD Then Pengakap came in second place . Terima kasih peserta Sukom yang banyak menyumbang kepada kemenangan kita semua! Kee it steady . Bila dah habis majlis blabla Aina and classmates still melekat dekat padang buat video . Well video betul Cikgu tak upload lagi but I'll be happy to share . Next week Tuesday me got Paintball Negeri . Cuaaaaaaaak, baru sekali je practise . Please pray for Smksp's team! Trial PMR the week after that jusr when Ramadhan came back :) I hope to enjoy Ramadhan but not enjoy yang lalai punya -.-


Pengakap n.n


Video, kena lakon gilakan Shafiq -_________-

*Bukit Tinggi with Miera Is

I hope paintball, trial PMR and Ramadhan goes well altogether, amin


Bye!



Wednesday, June 20, 2012

On the right track!


Hai! Okay, very short post . Baru dapat tahu Aina allergic to sabun . So yeah kulit mengelupas haha . Just gotback from Bukit Tinggi, Pahang wit my classmates . Had a good time! Shah kalah snooker with me, Khairil kalah cards with me Ngehehe n_n Result memuaskan, takpelah ada sebab Allah tak kasi Aina balik rumah . Buku je bawak, tapi gerenti tak sentuh pffft . Folio? takpayah cakap leerr . Tadi paintball, lepas saringan! Weeeeeeeeeeee Then Kawad Pengakap lawan Sabtu ughh . Pray it'll rain xD Sukan tahunan on the way . Layak ke jadi olahragawati? Heh -___-

Note this : Keep your head up high and jangan putus asa . Ingat when you marah that is Setan goda-goda you . Senyum don't sedih ;)


Mencabut kulit yang mengelupas :D Aisyah by my side
Ain and Mia stalkers, love yousss

Friday, June 8, 2012

What, oh, byeee


Assalamualaikum :D

Hai, holiday kamu apa khabar? Telaah buku? Fuhh, wajinnyeww . Modul depan mata ni pun tak bersentuh cuti ni V.V Last week balik Pontian, Johor . Got Abah's sepupu punya wedding . Selamat Pengantin Baru Sabariah n Akmal! And lastnight got family gathering, we had dinner at Tupai-Tupai . Maman is taller than me, maynn =..=

Okay, thats not what I'm tryin to say . Aina mohon maaf sebab dah lama tak post . No ideas . No ones even reading lol . And now I'm totally speechless . Just wasted your time reading this thing that has nothing relevant on . So, bye!


Sunday, May 27, 2012



I miss the times texting with you for the whole day I guess
I miss the times when we talk on the phone at night
You motivated me with a lot of stuff and got my eyes wide open
Maaf sudah lama tidak menegur engkau, was caught up with School stuff
Please know, you are one of the reasons I'm better than I was before
I hope we get to see each other this holiday


Thanks a bunch!

Breakout



Mid-year exam is ovaaaaaaaaaaah!
No more fikir about exam, tapi tak lengkap cuti tanpa kelas tambahan untuk F3 and F5 -.- Juga modul omwek for the holidays -.- Sementara cuti ni, baik aku jog puas-puas prepare for sukan tahunan . FASZE! I miss you guys a lot xx



All is well with the right things ;)


Sunday, May 13, 2012

Don't let your only chance pass by


Assalamualaikum Warrahmatullah

Anda semua, please bersiap sedia and pack up your amal for afterlife sementara Allah masih lagi mengizinkan kau untuk bernafas dan berjalan di atas bumi yang fana ini . Janganlah terlalu mengejar duniawi kerana duniawi bersifat sementara . Aku pun tidak tahu andai kata ajal aku esok hari . Dengan itu, Aina ingin meminta maaf atas segala kesalahan walaupun tergores hati sikit pun . Kadangkala hamba tidak perasan, maka beritahulah . We are not born to be perfect but we can try to be one

Girls, jangan risau kalau takde jejaka hot nak dekat you, dekat syurga ada yang menanti kepulangan anda :) Tutuplah auratmu sebelum auratmu ditutupi dengan kain kafan . Boys, jangan tenggelam dalam kesedihan dan dayus . You want that girl/boy, you kasi mantopkan itu iman dalam diri . Kawal kemarahan kerana sifat itu adalah sifat yang terpuji disisi Islam

Anda semua, jangan menilai luaran seseorang . Sekeras-keras hati manusia, insya'Allah akan lembut juga . Cukuplah setakat ini anda melakukan dosa yang kecil yang semakin dikumpulkan semakin banyak . Ikhlaskan niat anda kerana Allah s.w.t . You only live once on earth so you better do the right thing . Tiada guna hidup tanpa saling ingat-mengingati antara satu sama lain

"Don't tell me you love Allah if you don't do what He says" Hanif Jamil

May Allah bless us, amin

P\s I love you guys a lot! -______-

Wednesday, May 9, 2012

Kembali selepas ini



Assalamualaikum and a very good day Aina bid to everyone *no one's here* k . A very short update from a girl yang tengah berpeluh menghadapi kepanasan dewan makan asrama . Dalam otak dok pikir indices, how to answer upcoming exam -.- 3 Folio cikgu mintak . Pasrahnya saya :/ Kebelakangan ni demam2 pulak, astaghfirullah Allah tarik rezeki kesihatan . Nak cakap lagi sikit senonya,

Tolong jangan cari alasan okay manusia sekalian semuanya yang dirahmati
Allah s.w.t Don't look for excuses sebab kau marah ke kau sedih aku taknak
amik tahu n.n Kalau kau ni mampu tanggung lagi banyak tanggungjawab tapi
still senyum dekat aku, baru aku kasi tabik spring

bukannya LAYAN PERASAAN LEMAH tu . OTAK NEGATIF, memangla tak
lepas pagar . Cubalah semangat sikit, tak putus asa . A muslim never rests!
And sengih . Assalamualaikum!






Tuesday, April 24, 2012

A step older


Assalamualaikum

Hello, how's your April so far? Mine was awesome xD Pahal? Sebab, ala some dah tahu pun lol . Bulan ni dapat pergi Kempori Daerah Gombak 2012 . Latihan rumah sukan bermula, open bola baling akan datang xD sikit mau cakap, once a scout always a scout 


 Kempori Gombak 2012 Macam budak kecil saya -.-
Kawad Kaki sukan tahunan, johan!


Oh and uh happy Birthday to


I man Zulkhairi
Syifa' Sulaiman
Insyirah Dimyati
Alyssa Sofea
Farid Zakwan
Hir Nuqman
Syamil Fuad
Shaharuddin Rashid
Irfan Bello
Akmal Rizal
Puteri Ruhanz
Darin
and Myself! V_V


Thank you for the wishes everyone . Alhamdulillah, still breathing and strong till today . May Allah bless us all!



Friday, March 30, 2012

Lapar T_______T



Hallo, saya mengidam ni haaa --------->

Kiwi . Kenapalah tak beli bila dah ada depan mata V_V 

Kokopelli's Lasagna, for my birthday please Ibu Abah! 

Peaches . Dekat koperasi sekolah dah habis stock =..=

Buku rujukan Kemahiran Hidup Tingkatan 3 Perdagangan 
dan Keusahawanan, ada sudi menderma?

Tamat sudah luahan hati, kembali kepada realiti yang tengah lapar
Assalamualaikum, merry meet readers


Make good things better!



Assalamualaikum, we meet again! Selamat dapat online dekat sekolah . Unless, sebulan seminggu la duduk asrama tanpa dengar lagu . I feel incomplete without music V_V Hari tu lawan bola baling menang second place untuk daerah! Alhamdulillah syukur . Tok Kacak, alhamdulillah kau online . Tenang sikit hati wa haha . Okay then, tujuan sebenar hamba menaip post ini adalah untuk berkongsi informasi yang saya jumpa berkaitan dengan SOLAT

Dalam rukun islam, nombor 2 :
menunaikan solat lima waktu sehari semalam

Pada zaman era globalisasi ini, ramai umat yang lalai dengan godaan syaitan laknatullah dan terlalu mengejar dunia lantas mengenepikan akhirat . Hanya segelintir yang menunaikan perintah-Nya dan meninggalkan larangan-Nya . Intro je baru haha . Stret to the point, ada yang mengatakan "Takde guna solat kalau tak khusyuk en?" Meh saya bidas balik . Solat, wether khusyuk ke tak khusyuk, still WAJIB dilaksanakan . Hari tu terdetik hati nak search berkaitan dengan solat, then jumpa perkara yang menusuk kalbu gila nak mam haha . Klik gambar untuk tumbesaran :>

 Wauw, baru feeling en kalau faham

 Sebak hati bhai baca yang ni

Tips untuk khusyuk dalam solat!

Meh sama-sama saling ingat-mengingati antara satu sama lain, selamat beramal!


Friday, March 16, 2012

Protect my friend Ya Allah


Hai, aku rindu kau kecik

Aku nak ingatkan kau, bukan warning k, hati-hatilah dengan lelaki sekarang . Aku tak rela tengok kau kene benda yang sama . Aku sendiri rasa menderita . Kau pun tahu, I've been with him . Aku tak kisah kalau kau nak hide benda tu daripada aku, aku dah tahu sendiri . Bukannya aku nak halang kau on dengan dia . Bukannya aku nak tuduh ke fitnah dia ke apa . But please take good care of yourself . Aku sayang kau, aku taknak pisang berbuah dua kali . Jangan fikir lain, aku amat risaukan keadaan kau nanti . Blessed be


I will try my best to be there for you
I hope you know that

errr, hai


Assalamualaikum :)
Yay, finally dapat online TnT Baru balik from The Cabin with Mimi and Erina . Makan malam sama-sama . Makasheh nasi ayam! Tinggal dua hari je lagi nak naik sekolah . Ala no difference pun sebab Aina takde dekat rumah :\ Dahlah Ahad ni kene balik awal x( Homework? Jangan tanyalah n.n Naik je sekolah, rutin macam biasa . Yang cuak pasal nak naik sekolah ni sebab

DAPAT RESULT . Hahaa yay!
BUDAK SPM DAPAT RESULT . Excited wee weeee xD
LAWAN HANDBALL . Oh yay
PEGI KEM PENGAWAS . Great, yay
LAWAN KAWAD . Errrrr yayyy

Now my hopes yang sudah mula mendaki gunung --->
- Kalau ada rezeki, insya'Allah result okay . Boleh kekal lama dekat asrama
- Nak jumpa senior last year, girls k
- Bawak balik kemenangan . Harap dapat masuk team lerrr
- Please oh please tandas bersih gila nak mampos haha
- Since this year Sekolah Hillcrest takde, nak menang johan kawad dalam hujan! xD
- Still dapat jaga diri daripada bisikan Setan tak guna . Amin

Okay bye orang pandai :D





Saturday, March 10, 2012

Bila rindu :P


Honestly, Aina tak suka rindu orang lain . Sebaaaab, takut 24hours orang tu dalam otak haha . Kebelakangan ni pun Aina busy, masa rehat tidur malam je . Tadi ada kelas tambahan dekat sekolah . On the way back home, tiba-2 flashback masa dulu-2

#Nowplaying-TheOlderIGet

Dulu selalu lepak dengan you guys lepas sekolah . Takpun kalau tersempak ada je yang mengusik . Bila Aina balik asrama ada je yang text/call sampai kredit tinggal telur ayam . Bangun pagi-2 lepak tepi pool . Kalau nak meet up semua on . We were soooo close! >.< I miss those times . Substitute for a family gathering . Tapi sekarang aku segan nak tegur korang, takut takde topic yang harus diperbualkan . Nak cerita tapi entah kenapa tak terucap . Entah kenapa kebelakangan ni persahabatan Aina dengan orang lain renggang semacam . Nak jumpa pun macam-2 halangan ada . I just wanna say that I miss my friends a lot! I'm sorry if I've pushed you guys aside, I know I did . Sunyi aku tanpa korang tahu tak -.-



hmm, bye

They ran away :\


Assalamualaikum . Kesian blog aku, berkarat dah . Alhamdulillah, exam Aina okay . Tapi kan kalau tak dapat score atleast 5A kene keluar asrama, 1C pun T__T Perjanjian pelajar asrama bersama Penolong Kanan HEM SMK Sg Pusu *Hmm prepare la Aina* Tujuan sebenar Aina rasa macam nak cekik orang ni pasal kes budak kene reject . Aina mintak maaf awal-awal sebab kemungkinan besar keluar bahasa kasar dan perlian terhadap orang-orang tertentu :) 

Pasal apa Aina malas dah nak bercinta couple ni semua?
1. Mendatangkan maksiat - Okay, maybe certain pasangan tidak mendekati benda ni . So pandai la create a relationship yang tidak menuju ke arah lembah kejahilan

2. Bila putus, ada gaduh la tak bertegur la ha kasi higlight banyak - Yang ni yang Aina rasa macam nak beli bazooka . Selaaaaaaaluuuuuuuu sangat macam nii! Kasi Aina bebel pasal ni hari ni

Lelaki ke perempuan sama je . Bila kene reject reaction mereka sama ada sedih, benci atau redha . Yang redha tu alhamdulillah, dia sedar kumbang/bunga bukan seekor/sekuntum . Yang reaksi sedih/marah ni pulak mulalah tarik bibir muncung muka jadi belacan . Perangai pun menjadi-jadi

Perangai menjadi-jadi? Acano tu Aina?
Gini ha
-Mengelak obvious sangat --> Based on my experience, orang tu akan lari tempat lain or bila Aina lalu sebelah dia, ngelak macam Aina nak langgar dia . Kadang-kadang Aina tak perasan pun orangnya Dia, tapi perasan sebab reaksi elakkan dia tu . Arghhhhhh
-Kutuk sana sini pasal crush before now enemy --> Bila apa yang disangka jodoh bukan jodoh ada pulak yang dok ngumpat sana sini pasal ex dorang ni . Ada-ada je la yang dia tak puas hati
-Cold shoulder habis! --> Eihh rasa macam nak sepak je haha sorry . But really, memang sepatah perkataan pun susah nak keluar daripada mulut dia untuk tegur kita
-Devastated macam dah end of the world --> "Aku tak boleh hidup tanpa kau!" eh eh, tanpa nyawa la tak boleh hidup haha
-Mengungkit --> huh nampak sangat tak ikhlas selama ni
-ada jugak mulut laser buat fitnah --> Lagi rasa macam nak order pedang samurai! Terkenang saat Aina kene . Jatuh maruah . Allah yang lebih mengetahui segalanya :(
-Senangnya dia buruk sangka --> Otak dah tercemar dengan fikiran negatif . Hey, sekeras-keras hati mana pun, insya'Allah akan lembut jugak

Siapa main hujan, terasa kuyupnya k . Aina mohon sangat-sangat-sangat-sangat supaya korang elak reaksi-reaksi hodoh ni . Aina tak suka tengok kawan-kawan yang lain macam ni . Aina nak balik persahabatan yang tulus, yang mesra, yang tak mengharapkan balasan . Maafkanlah Aina sekiranya sebelum ni perangai macam sampah . Maafkan orang yang mulanya korang suka sekarang dah jadi worst nightmare korang tu . Tak manis besar-besar pun gaduh lagi . Gap the bridge, please

Dah luah, once again Aina nak mintak maaf kalau post ni memang pedas gegila tapi Aina tak senang sangat dengan perkara ni . Merry meet readers, have a nice day :D